background

News

new CD 840 | goeie recensie van de nieuwe CD 840 in Audiophile Sound

read more

Romancero Gitano | Op 25 en 26 mei speel ik met Amor Vincit o.l.v. Michel de Kort van Castelnuovo -Tedesco Romancero Gitano.

read more

Alweer een mooie recensie | In het EGTA blad (European Guitar Teachers Association) verscheen deze mooi recensie van Concerto Métis.

read more

4 sterren voor Concerto Métis | Een mooie recensie van Pizzicato

read more

CD release | Op 29 september zal de CD 'Concerto Metis' te verkrijgen zijn. Deze CD bevat het beroemde gitaarconcert (samen met 'The String Soloists) van Roland Dyens die overleden is in 2016 en aan wie deze gehele CD is gewijd. De release gaat samen met de actie van Aangenaam Klassiek waar de CD ook deel van uitmaakt. Ter promotie zijn er die dag twee korte concerten in Driebergen en Soest. Informatie is te vinden bij Aangenaam Klassiek

read more

Duo Macondo bij het Hezenberg Midzomer Muziekfestival | Hattem is nieuw muziekfestival rijker
HATTEM – Op zaterdag 16 juni 2018 organiseren de Lionsclub Hattem en de Rotaryclub Hattem-Heerde voor het eerst het Hezenberg Midzomer MuziekFestival. Dit festival met klassieke muziek vindt plaats op het terrein van het landgoed De Hezenberg. De opbrengst van het festival is voor “Bouwdorp, onderdeel van de Zomerspelen voor kinderen in Hattem” dat eind augustus wordt georganiseerd.
 
Bezoekers krijgen maar liefst drie concerten te horen die dag. Het festival begint om 16.00 uur met een ontvangst en een drankje. Het eerste concert vangt aan op drie locaties om 17.00 uur. Aansluitend staat er om 18.00 uur een diner op het programma, gevolgd door het tweede concert om 19.30 uur. De dag wordt afgesloten met een dessert met koffie of thee en een derde concert om 21.30 uur.
 
De muziek is afgestemd op de aard en omgeving van De Hezenberg; intieme, klassieke muziek, in kleine bezetting. De concertlocaties zijn in de salon van het Landhuis, buiten op de binnenplaats van het Koetshuis en in de Kapel.
 
In de salon van het Landhuis zal het duo Macondo te horen zijn, bestaande uit Mikhail Zemtsov, altviool, en Enno Voorhorst, klassiek gitaar. Beiden hebben een warme passie voor Zuid-Amerikaanse muziek: Mikhail Zemtsov leefde en werkte lange tijd in Mexico en Enno Voorhorst nam met groot succes verschillende CD’s op met klassieke Zuid-Amerikaanse muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de programma’s van Duo Macondo worden gedomineerd door Latijnse muziek; achter de noten ervaart men de magie van Spanje en Zuid-Amerika.
 
Op de binnenplaats van het Koetshuis speelt het Matangi Kwartet, inmiddels uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici; communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen voor hun optredens.
 
In de Kapel zingt Eva Vocaal Ensemble de sterren van de hemel. Deze zes  klassiek geschoolde, enthousiaste en charmante zangeressen richten zich in het bijzonder op het zingen van a capella-muziek, waarbij iedere stem individueel goed uitkomt, maar er vooral ook een gebalanceerde samenklank tot stand gebracht wordt.
 
Kaarten voor dit festival kosten €55,- en kunnen onder vermelding van naam en adres worden besteld door te mailen naar muziekfestival@outlook.com. Na betaling ontvangt u de kaarten in de brievenbus. Wees er op tijd bij want er zijn maar een beperkt aantal kaarten.
 

read more

Crowdfunding gestart |

Dyens-Voorhorst-The String Soloists CD project

Help het meesterwerk van Dyens, ‘Concerto Métis’ op CD uit te brengen! De crowdfunding loopt van 8 augustus tot 27 september bij VoordeKunst
Vorig jaar is de gitarist/componist Roland Dyens overleden. Zijn grootste meesterwerk is het gitaarconcert ‘Concerto Métis’ uit 1990 waarvan de opname niet meer verkrijgbaar is. Heel jammer want dit werk met romantische en Jazz invloeden is voor een groot publiek toegankelijk. De Stichting Kapelconcerten Goirle wil er met een voortreffelijke opname ervoor zorgen dat dit concert weer op CD beschikbaar is! De musici zijn gitarist Enno Voorhorst en The String Soloists, die net als Roland Dyens een band hebben met de Kapelconcerten. De CD wordt in oktober 2017 opgenomen en dan naar verwachting zomer 2018 bij u thuis bezorgd. De opname wordt uitgebracht bij het gerenommeerde Cobra Records en internationaal gedistribueerd.

Een productie van dit formaat is erg kostbaar en daarom hebben we uw steun hard nodig. Steun ons met een gift, krijg deze CD in ruil voor uw donatie of kies een andere optie. Met uw hulp wordt dit project een kroon op de verdiensten van bijna 20 jaar Kapelconcerten. Kijk voor meer informatie op www.voordekunst.nl/projecten/5961

read more

Nieuwe CD: Modinha | In september zal de nieuwe CD Modinha verschijnen met muziek voor hobo en gitaar gespeeld door Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst. De CD wordt uitgebracht bij Cobra Records

read more

kaartverkoop begonnen Podium 111 | Voor het concert op 18 juni is de kaartverkoop begonnen. Dit kan via email Podium111actief@gmail.com
De aanvang is 11:00 uur, St Josefstraat 111 in Tilburg. Entree bedraagt €10,-

read more

Macondo in Rotterdam | Voorverkoop gestart voor het Pro Rege concert in Rotterdam

read more

krant artikel | de Gooi- en Eemlander van 29 september

read more

Poolse recensie | Het Magazine 'Szesc Strun Swiata' schreef een mooie recensie over m'n laatste CD, Bach Pärt desPrez.

read more

ncrv gids | Herma Bosma schreef een leuk stukje in de NCRV gids

read more

Bach, Part, des Prez verkrijgbaar. | De CD Bach, Part, des Prez is vanaf nu verkrijgbaar via Bol.com

read more

release: Bach, Part, des Prez | De nieuwste CD van Enno Voorhorst is uit. De derde week van september zal hij te verkrijgen zijn voor €14,95 bij Bol.com incl verzendkosten bij een aankoop boven €20,-. Via Itunes is hij nu reeds te downloaden en is ook te beluisteren via o.a. Spotify.

read more

Concerten in de Amazone | Eind oktober zal Enno Voorhorst in de voetsporen van Barrios concerten geven in de Amazone. Het slotconcert zal zijn in Teatro Amazonas op 2 november in Manaus. Ook zal Voorhorst de Amazone rivier afvaren en concerten geven in kleine dorpen zoals Agustin Barrios dat ook 74 jaar geleden heeft gedaan.

read more

Opium op 4 | Maandagavond 14 september, zal Enno Voorhorst te gast zijn in het Radio 4 programma 'Opium op 4' van 22:30 tot 23:30. Hij zal dan werk spelen van zijn nieuwe CD 'Bach, Part, des Prez'

read more

Concert in Paramaribo, Suriname | Het concert in Thalia was een succes met een praktisch uitverkochte zaal. Volgend jaar op herhaling!

read more

Enno Voorhorst te gast bij Vroege Vogels | Op 19 oktober zal Enno Voorhorst te gast zijn in het zondagmorgen programma 'Vroege Vogels'. Tijdens dit programma wordt tevens de JanWolkersprijs 2014 uitgereikt. De opname is vanuit Naturalis in Leiden.

read more

te downloaden: nieuw duo van Jorge Morel | Onder het kopje downloaden kunnen de partituur en partijen van 'Recuerdos del Camino 2' van Jorge Morel gratis gedownload worden. Augustus jl speelden Laura Young en Enno Voorhorst de premiere van dit werk in Frómista, Spanje. Er staat ook een tv opname in Nederland gepland met daarbij tevens 'Recuerdos del Camino 1' dat vorig jaar in premiere ging.

read more

première nieuw duo van Jorge Morel | 27 Augustus zullen Laura Young en Enno Voorhorst de première spelen van een nieuw duo van Jorge Morel, speciaal voor dit concert gecomponeerd. Het concert vindt plaats in de kerk San Martin van Fromista, één van de oudste kerken van Spanje.

read more

nieuwe management voor Turkije | Zafer Yümlü van Ensemble Feverish Music is het nieuwe exclusieve management in Turkije voor Enno Voorhorst. Onder het kopje 'contact' is alle informatie te vinden.

read more

nieuw werk van Jorge Morel | In de zomer van 2013 speelden Aktas Erdogan en Enno Voorhorst de wereldpremiere van een nieuw duo van de Argentijnse componist Jorge Morel. Het werk genaamd Recuerdos del Camino werd opgedragen aan Enno Voorhorst en uitgevoerd in de prachtige kerk van Fromista. Het is een hommage aan het CamonoArtes Festival wat in de zomermaanden vele gitaarconcerten organiseert voor de pelgrimgangers op weg naar Santiago de Compostella. Op tv was deze reportage te zien: klik hier Dit duo kan gratis gedownload worden onder het kopje downloads van deze site.
Opnieuw maakte Jorge Morel een duo en Enno Voorhorst zal dit deze keer samen met de Canadese gitariste Laura Young in augustus 2014 wederom in Fromista in premiere brengen: Recuerdos del Camino II.

read more

Masterclass Rotterdam | Zaterdag 5 juli geeft Enno Voorhorst een masterclass aan de Rotterdamse gitaaracademie

read more

Succes in Lodi Italy | Het concert in Lodi, Italië was een succes en kreeg een goede recensie...

read more

Duo Macondo naar Beijing | Op 23 mei is duo Macondo te gast op het 'Meet in Beijing Arts Festival'. Op het programma staan werken van oa Albeniz, Messiaen en Piazzolla.

read more

NRC recensie | NRC schrijft 28-9 een lovende kritiek over 'Around Barrios'. Joep Stapel schrijft over een 'wonderbaarlijk mooie toon' en een must voor elke gitaarliefhebber.

read more

5 stars for 'Around Barrios' | De nieuwe CD die onlangs bij Challenge is uitgekomen 'Around Barrios' krijgt de maximale 5 sterren in 'Gitarre und Laute'
Recensie

read more

| no description available

read more