background
background
background

News

» Read more news

Duo Macondo bij het Hezenberg Midzomer Muziekfestival | Hattem is nieuw muziekfestival rijker
HATTEM – Op zaterdag 16 juni 2018 organiseren de Lionsclub Hattem en de Rotaryclub Hattem-Heerde voor het eerst het Hezenberg Midzomer MuziekFestival. Dit festival met klassieke muziek vindt plaats op het terrein van het landgoed De Hezenberg. De opbrengst van het festival is voor “Bouwdorp, onderdeel van de Zomerspelen voor kinderen in Hattem” dat eind augustus wordt georganiseerd.
 
Bezoekers krijgen maar liefst drie concerten te horen die dag. Het festival begint om 16.00 uur met een ontvangst en een drankje. Het eerste concert vangt aan op drie locaties om 17.00 uur. Aansluitend staat er om 18.00 uur een diner op het programma, gevolgd door het tweede concert om 19.30 uur. De dag wordt afgesloten met een dessert met koffie of thee en een derde concert om 21.30 uur.
 
De muziek is afgestemd op de aard en omgeving van De Hezenberg; intieme, klassieke muziek, in kleine bezetting. De concertlocaties zijn in de salon van het Landhuis, buiten op de binnenplaats van het Koetshuis en in de Kapel.
 
In de salon van het Landhuis zal het duo Macondo te horen zijn, bestaande uit Mikhail Zemtsov, altviool, en Enno Voorhorst, klassiek gitaar. Beiden hebben een warme passie voor Zuid-Amerikaanse muziek: Mikhail Zemtsov leefde en werkte lange tijd in Mexico en Enno Voorhorst nam met groot succes verschillende CD’s op met klassieke Zuid-Amerikaanse muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de programma’s van Duo Macondo worden gedomineerd door Latijnse muziek; achter de noten ervaart men de magie van Spanje en Zuid-Amerika.
 
Op de binnenplaats van het Koetshuis speelt het Matangi Kwartet, inmiddels uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici; communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen voor hun optredens.
 
In de Kapel zingt Eva Vocaal Ensemble de sterren van de hemel. Deze zes  klassiek geschoolde, enthousiaste en charmante zangeressen richten zich in het bijzonder op het zingen van a capella-muziek, waarbij iedere stem individueel goed uitkomt, maar er vooral ook een gebalanceerde samenklank tot stand gebracht wordt.
 
Kaarten voor dit festival kosten €55,- en kunnen onder vermelding van naam en adres worden besteld door te mailen naar muziekfestival@outlook.com. Na betaling ontvangt u de kaarten in de brievenbus. Wees er op tijd bij want er zijn maar een beperkt aantal kaarten.
 

read more

New CD: Modinha | In September the new CD Modinha will be released with music for oboe and guitar, played by Pauline Oostenrijk and Enno Voorhorst. The CD is released and recorded by Cobra Records

read more

Crowdfunding started |

Dyens-Voorhorst-The String Soloists CD project

Help the Dyens-Voorhorst-The String Soloists CD project Last year the guitarist and composer Roland Dyens sadly passed away, leaving the world with the gift of his most famous masterpiece: his guitarconcerto ‘Concerto Métis’ from 1990. Unfortunately his original recording is not available anymore, that is where we come in!

With a fantastic recording the ‘Stichting Kapelconcerten’ (Foundation Chapel Concerts) intents to make this CD available again to all audiences, making sure the romantic melodies and jazz influences can still be enjoyed.

The musicians will be guitarist Enno Voorhorst and The String Soloists, just like Roland Dyens all of these musicians performed in our concert series. The recording (okt 2017) and international distribution (juli 2018) will be done by the renowned Cobra Records.

A production of this size is very expensive and this is why we need yourhelp. Support us through a gift, or choose the CD or one of the other options. With your help this project will be the crown at the almost 20 years of 'Kapelconcerten’. For more information look at  www.voordekunst.nl/projecten/5961

read more

Youtube

» See more Youtube videos
Visit my
youtube

New release

» Listen to more tracks
Album
Play
Choose a track to play, and enjoy

Agenda

» View more concerts
  • 15September Concerten bij kaarslicht, Vlieland
  • 03October De Peperbus, Leidschendam